« terug naar vorige pagina

Griep/ Pneumokokkenvaccinatie 2023

Beste patiënten,

 

De vaccinatie tegen griep en vaccinatie tegen pneumokokken zal dit jaar plaatsvinden op dinsdag 7-11-2023 en donderdag 16-11-2023. De uitnodiging hiervoor zal in oktober 2023  bij u in de brievenbus vallen. U hoeft hiervoor geen contact op te nemen met de praktijk. 

De griepprik is gratis voor kinderen en volwassenen die extra risico lopen om ernstig ziek te worden door griep. Bijvoorbeeld mensen van 60 jaar en ouder, maar ook voor mensen met bijvoorbeeld long- of hartaandoeningen. Deze mensen ontvangen van de huisarts een uitnodiging voor de jaarlijkse griepprik. Een griepprik is niet verplicht. Iemand kiest zelf om wel of niet van het aanbod gebruik te maken.

 

Pneumokokken vaccinatie
In 2023 krijgen alle mensen die in dat jaar 63 tot en met 66 jaar worden (1-1-1957 t/m 31-12 1960) een uitnodiging voor pneumokokkenvaccinatie.

  • Houd de adviezen van het RIVM in acht
  • Neem uw uitnodiging mee!
  • Let op: Blijf thuis bij verkoudheidsklachten zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, verhoging tot 38 graden of koorts. U kunt dan op een later tijdstip een afspraak maken om de vaccinatie te halen.

 

 

Mocht u zonder medische indicatie ook een griepprik willen dan is dat voor eigen kosten. U kunt een recept krijgen van de huisarts en u betaalt voor de prik bij de apotheek. Tevens betaald u apart voor het vaccineren bij de huisarts. LET OP: de griepprik is zeer schaars bij de apotheken, er is geen garantie dat u een prik kunt ontvangen. De overheid is er mee bezig hoe zij dit kunnen op lossen.

Meer weten? Wegens telefonische drukte verzoeken wij u vriendelijk om een kijkje te nemen op de website van het RIVM. Daar vind u de antwoorden op de meest gestelde vragen. 
Griepvaccinatie 2023

Pneumokokkenvaccinatie 2023